Ben Peters Memorial Toernooi 2023

Op 1 november 2023 is er al weer de 5e editie van het Ben Peters Memorial Toernooi, zoals de naam al aangeeft ter nagedachtenis aan Ben Peters.

Ook dit jaar houden we wederom op de eerste woensdag van november een toernooi ter herinnering aan Ben Peters.

Het is een single toernooi voor de leden van de BVA. De handicap bedraagt 100% van 220, met een maximum van 99. Er kunnen maximaal 48 spelers (2 series, met 2 spelers op de baan) meedoen.

Als extra moeilijkheidsfactor mag iedere speler slechts 1 bal gebruiken (one-ball tournament). Dit aangezien ook Ben alles met slechts 1 bowlingbal speelde. U moet bij uw inschrijving al aangeven, met welke bal u gaat spelen.

Plaats: Bowlingcentrum de Schelmsebrug.

Deelname: Maximaal 48 spelers, allen lid van de BVA.

Handicap: Op basis van de huisleague, 100% van 220, max. 99.

Event: 3 games, 2 spelers per baan.

Indeling: Wie het eerst komt….

Inschrijfgeld: € 10 per persoon.

Tijden: 19.30 – 20.40 1e serie

20.50 – 22.00 2e serie

Finale: 22:10 uur, de 24 beste spelers spelen nogmaals 3 games.

De score uit de voorronde wordt NIET meegenomen!!!

Uitslag Ben Peters Memorial 2018

Woensdag 7 november hebben we het eerste Ben Peters Memorial toernooi gehouden.
Zoals de naam al aangeeft, ter nagedachtenis aan Ben Peters.

Ben gooide altijd maar met 1 bal, vandaar dat dit een one-ball tournament is geworden.

Het toernooi zat bijna vol, maar liefst 44 spelers deden mee in de strijd om de wisselbeker.
Met een hcp van 100% vanaf 210 en 3 games single voorronde werd gestreden om een plek in de finale.

Na de voorronde vielen 20 spelers af en gingen 24 spelers door naar de finaleronde, met meenemen van de score uit de voorronde. Het was erg spannend. Bij de eerste 10 spelers war er slechts een verschil van 30 pins. Dus alles was nog mogelijk. Helaas verstapte Cor Kuik zich en moest hij zich terug trekken voor de finale. Bianca van Gemert viel voor hem in en dat hebben we geweten.
Vanaf de laatste plaats begon ze aan een opmars en door drie goede games wist ze zich helemaal op te werken tot de 3e plek. Een hele mooie prestatie. Ze ging daardoor net nog GJ(4e) en Kevin(5e ) voorbij.
Ariël Zwier wist zich knap te handhaven in de top en eindigde op een hele mooie 2e plaats. Maar de winnaar van de wisselbeker werd uiteindelijk Pim van ’t Hoog, die met een mooie 637 serie in de finale de eerste plek wist te veroveren.

Pim, van harte gefeliciteerd en succes volgend jaar met het verdedigen van je beker.

De prijsuitreiking werd gedaan door de zus van Ben, Ans, die dit zeer waardeerde en de BVA hiervoor bedankte.
We kijken terug op een geslaagd toernooi, welke een vervolg gaat krijgen op de eerste woensdag in november. Dus reserveer 6 november 2019 alvast in uw agenda, voor het tweede Ben Peters Memorial toernooi 2019.